Μελέτες & Έργα

H TFT μελετά, προσφέρει και εγκαθιστά ολοκληρωμένες λύσεις για την επεξεργασία και τη ψύξη στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών μικρής και μεγάλης κλίμακας.

ΔΩΔΩΝΗ

Η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1963. Τότε ήταν  μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης της. Σήμερα, μισό αιώνα μετά, η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και ο ηγέτης της αγοράς στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ.


Η επιτυχημένη και πολυετή συνεργασία της ΔΩΔΩΝΗ με την TFT ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 70’ και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

 
Tο 1976 η TFT έδωσε το σύνολο του εξοπλισμού του εργοστάσιου της ΔΩΔΩΝΗ. Ο εξοπλισμός αφορούσε την παραλαβή και παστερίωση γάλακτος, την παστερίωση και παστερίωση κρέμας γάλακτος, την αποθήκευση παστεριωμένου γάλακτος, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε εμφιάλωση σε χάρτινη συσκευασία. Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε τυροκόμηση φέτας και σκληρών τυριών, καθώς και αποθήκευση και επεξεργασία τυρογάλακτος.

Το 2004-2007 παραδόθηκε στην ΔΩΔΩΝΗ η νέα εγκατάσταση βιομηχανικής ψύξης με αμμωνία  ψυγείων συνολικής έκτασης  5.000 τ.μ., χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους οίκους του εξωτερικού στην βιομηχανική ψύξη.

Το 2010 παραδόθηκε & εγκαταστάθηκε εξοπλισμός παραλαβής γάλακτος 60 τόνων καθώς μια πλήρως αυτόματη μονάδα χημικού  καθαρισμού  παραλαβής γάλακτος 2 γραμμών (CIP  βυτίων ) για την αυτονόμηση & προστασία της κεντρικής μονάδας μονάδας χημικού καθαρισμού του εργοστασίου χρησιμοποιώντας εξοπλισμό SPX –APV.

To 2014 παραδόθηκε εξοπλισμός  και εγκαταστάθηκε στην  πρώτη τμηματική αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής στραγγιστής γιαούρτης με την προσθήκη νέου  τμήματος αποθήκευσης  - ανάμιξης στερεών συνολικής χωρητικότητας 36 τόνων και την προσθήκη 2 νέων ωριμαντήρων γιαούρτης 4 τόνων έκαστος  και μιας δεξαμενής τελικού προϊόντος 4 τόνων με πλήρη αυτοματισμό και χρήση αυτόματων βαλβίδων mixproof και αντλιών .

To 2015-2016 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε όλος ο εξοπλισμός και τα δίκτυα του νέου αυτοματοποιημένου εργοστασίου παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο δυναμικότητας 40-50 τόνων αγελαδινού & αιγοπρόβειου γάλακτος  /ημέρα  μαζί με όλες τις βοηθητικές υπηρεσίες ( μονάδα παραγωγής ατμού, πεπιεσμένου αέρα, φυσικού νερού και  μονάδα παραγωγής παγωμένου νερού.

Το 2016-2017 παραδόθηκε και ολοκληρώθηκε η πλήρης αναβάθμιση του τμήματος αποθήκευσης και εμφιάλωσης γάλακτος καθώς και του τμήματος  αποθήκευσης τυποποιημένου παστεριωμένου γάλακτος για την παραγωγή στραγγιστής γιαούρτης του εργοστασίου των Ιωαννίνων.
Την ίδια περίοδο  παραδόθηκαν και εγκαταστάθηκαν στα δύο τμήματα γάλακτος & γιαούρτης δύο νέες μηχανές συσκευασίας με τις αντίστοιχες μηχανές επισυσκευασίας τους.  

Το 2017 παραδόθηκαν και ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις στα δύο εργοστάσια (Ιωάννινα & Κύπρος).
Στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων έγινε επέκταση στο τμήμα γιαούρτης για την παρασκευή στραγγιστής γιαούρτης με εξαγωγή ορού (εναρμόνιση με τις νέες οδηγίες για ονομασία στραγγιστού γιαουρτιού)
- ανάμειξης παστεριωμένης κρέμας στο στραγγιστό γιαούρτι πριν την εμφιάλωση του. 
Στο εργοστάσιο της Κύπρου αυξήθηκε η δυναμικότητα αποθήκευσης νωπού γάλακτος κατά 106 τόνων με την προσθήκη 2 νέων σιλό και αντίστοιχων βαλβίδων, την εγκατάσταση κορυφολόγου τυρογάλακτος (SPXFLOW) , την προσθήκη ενός τρίτου τυροπαρασκευαστή 4 τόνων , την προσθήκη δεύτερης  μονάδας ψησίματος χαλουμιού και την ένταξη τους  με τα ανοξείδωτα και βοηθητικά δίκτυα καθώς και τον αυτοματισμό των εργοστασίων.

 

Διαβάστε Επίσης

© Copyright – Tesco Food Technology | Όροι χρήσης | ISO