• Καλέστε μας: 213 007 0100
  • Call us: 213 007 0100

Όλη την τεχνογνωσία για ένα ποιοτικό & απόλυτα ασφαλές προϊόν φέρνει η TFT στην ελληνική αγορά

Βασίλης Παναγιωτόπουλος - Όλη την τεχνογνωσία για ένα ποιοτικό & απόλυτα ασφαλές προϊόν φέρνει στην ελληνική αγορά η TESCO FOOD TECHNOLOGY

Συνέντευξη του Βασίλη Παναγιωτόπουλου, Διευθύνοντα Συμβούλου της TFT, στο περιοδικό “Τυροκόμος” (22 Μαΐου, 2021).

Κύριε Παναγιωτόπουλε, πείτε μας λίγα λόγια για την TFT
Στην Tesco Food Technology πρωταγωνιστούμε εδώ και δεκαετίες στον χώρο των εφαρμογών τεχνολογίας για τη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών. Η ιστορία μας ξεκίνησε το 1963, με την ίδρυση της εταιρείας από τον Νικόλαο Θεοδωράτο, γνωστή τότε ως Tesco. Στην πορεία καταφέραμε να αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα όλο και περισσότερους διεθνείς οίκους του κλάδου μας και σήμερα, υπό την καθοδήγηση του προέδρου μας κ. Θάνου Θεοδωράτου, έχουμε πετύχει να είμαστε στην κορυφή της προτίμησης των επαγγελματιών της Βιομηχανίας των Τροφίμων και Ποτών. Η επιτυχία μας αυτή οφείλεται σίγουρα στην αφοσίωσή μας στην τεχνολογική εξέλιξη, στην τεχνογνωσία και βαθιά γνώση μας, σε συνδυασμό με το πάθος μας για τη διασφάλιση της ποιότητας.

Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesco Food Technology
Βασίλης Παναγιωτόπουλος,
Διευθύνων Σύμβουλος της Tesco Food Technology.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείστε;
Αυτό που κάνουμε είναι να προσφέρουμε συνολικές και ολοκληρωμένες λύσεις στις βιομηχανίες Τροφίμων και Ποτών, αλλά και μεμονωμένο εξοπλισμό, ανάλογα με την ανάγκη μιας εταιρείας που μας εμπιστεύεται.
Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού και ανταλλακτικών για την παραγωγή, την ψύξη, τη συσκευασία και τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και ποτών. Τέλος, είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις σε εταιρείες, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους. Λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της ασφάλειας και τη μείωση του κόστους της παραγωγικής διαδικασίας τους.

Με λίγα λόγια, ποια θα λέγατε ότι είναι η συνεισφορά της TFT στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών;
Η δική μας αποστολή είναι να εξελίσσουμε τους πελάτες που μας εμπιστεύονται, κατανοώντας τις ανάγκες τους και προωθώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Είμαστε δίπλα τους με όλη μας την τεχνογνωσία, ώστε τα προϊόντα τους να παράγονται με τον πιο σύγχρονο, καινοτόμο, ανταγωνιστικό, βιώσιμο και ασφαλή τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν, αν όχι διαφοροποιημένο και καινοτόμο, σίγουρα με χαμηλότερο κόστος παραγωγής και με τη μέγιστη διασφάλιση ποιότητας. Ένα προϊόν που τελικά θα απολαύσουν με ασφάλεια και όλοι οι καταναλωτές.
Η συνεισφορά μας διαχρονικά, είναι ότι βοηθάμε στην εξέλιξη των βιομηχανιών του χώρου μας προσφέροντάς τους τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο τελικό προϊόν και να ξεχωρίσουν τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά.

Θεωρείτε ότι η πανδημία επηρέασε την αγορά της τυροκομίας, αλλά και το έργο της TFT και πώς;
Οι περισσότεροι παραγωγικοί κλάδοι επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό και αυτό είναι λογικό, γιατί η πανδημία επηρέασε και την εστίαση και τον τουρισμό, αλλά και τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές.
Ο κλάδος της τυροκομίας όμως στη χώρα μας δεν σταματάει να προοδεύει, όπως κι εμείς μαζί του. Όλο αυτό το διάστημα μέσα από τα έργα μας, είδαμε να γίνονται επενδύσεις σε ολοκληρωμένες μονάδες αλλά και αναβαθμίσεις και εκσυγχρονισμοί σε ήδη υπάρχουσες. Παράλληλα διαπιστώσαμε κάποιες καινούργιες τάσεις με τη στροφή σε μικρότερες ή και ατομικές συσκευασίες τυροκομικών προϊόντων για τα ράφια των αλυσίδων λιανικής, αλλά και αλλαγές στην επισυσκευασία, για τη διακίνησή τους στις διάφορες αγορές.

Πώς βλέπετε τις εξελίξεις της Τυροκομίας στη χώρα μας;
Η Τυροκομία στην Ελλάδα είναι ένας ολόκληρος, συναρπαστικός κόσμος. Τα τυροκομικά προϊόντα είναι εξαιρετικά αγαπητά τόσο στους Έλληνες όσο και σε πολλές χώρες στις οποίες εξάγονται, έχοντας αποκτήσει σπουδαία φήμη.
Την τελευταία περίοδο παρατηρείται μια στροφή στις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, με αύξηση στα ΠΟΠ προϊόντα.
Ταυτόχρονα, βλέπουμε αύξηση στα αλειφόμενα τυριά αλλά και στα τυριά τύπου «grilled cheese», ενώ δεν λείπουν και οι καινοτόμες ιδέες. Μια ενδιαφέρουσα τάση είναι και η παραγωγή διαφοροποιημένων τυριών, με τη προσθήκη σε αυτά και άλλων υλικών, όπως βότανα, μυρωδικά, μπαχαρικά, κ.ά.
Όλα τα τυριά κρύβουν πίσω τους το μεράκι των Ελλήνων τυροκόμων και εμείς νιώθουμε υπερήφανοι όταν συμβάλλουμε στην παραγωγή των προϊόντων τους.

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θα έστελναν οι άνθρωποι της TFT στους τυροκόμους της χώρας μας;
Γνωρίζουμε καλά τις προκλήσεις του χώρου, αλλά και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο μια τυροκομική μονάδα, είτε μικρή είτε μεγάλη. Μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους.
Ο κόσμος όμως είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσει να επιβραβεύει την ποιότητα και την καινοτομία.
Ας συνεχίσουν, λοιπόν, να έχουν όραμα και να επενδύουν για την εξέλιξη στα προϊόντα τους. Εμείς έχουμε τις λύσεις, τις ισχυρές συνεργασίες, αλλά και όλη τη διάθεση να σταθούμε δίπλα τους, αποτελώντας έναν σύμμαχο με σκοπό την επιτυχημένη ανάπτυξή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ την δημοσίευση.